Voksen skæld ud

Det forbudte b-ord

I takt med at Vilja bliver ældre og får mere forståelse for de ting vi siger, også når vi snakker indbyrdes, lærer vi for tiden i aller højeste grad, hvordan vi skal passe på hvad der bliver sagt.
Forleden var D og Vilja inde på værelset og lege og da de kommer ud i køkkenet til mig, spørger jeg så “fik du lavet noget god mad til far, Vilja?” De havde været i legekøkkenet på værelset, kunne jeg høre.
D svarer så “ja, Vilja du lavede god mad til far. Jeg fik både brød, æg og vindruer”. Og lige så snart at ordet vindurer var løbet over hans læber, stavrede Vilja mod køleskabet og pegede febrilsk herpå. Nu ville hun have vindurer og dem vidste hun lige hvor var.Nogenlunde samme scenarie har gentaget sig et utal af gange med bananer. D kommer hjem fra arbejde og jeg fortæller om hvad Vilja og mig har spist; at vi lavede en smoothie med dit og dat eller siger til ham, at vi måske skal lægge en banan i tasken, hvis vi skal ud at køre. Vilja fanger det hele!
Vi har derfor forsøgt os med at droppe brugen af ordet “banan” for en stund og kalder dem nu “de gule” eller “du ved nok-frugt”. Altså i tilfælde, hvor hun ikke skal have en. Nu må vi se hvor længe den talemåde går an.

Har jeres barn/børn også en yndlingsspise, som I skal være forsigtige med at nævne i deres påhør?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Voksen skæld ud