Lykkelig i krisetid

Vores hverdage i covid-tid

Det er efterhånden blevet en rutine at se et minimum af mennesker, have en kalender der er så tom at den er helt overflødig og gå lange ture i skoven, fordi der ikke er meget andet udendørs der kan lade sig gøre.
Vi tæller vel uge 3 i et “lukket” Danmark og jeg kan mærke det allermest på mit savn til de aktiviteter Vilja og mig havde for vane at bruge tid på.

Vi fik lige nøjagtig taget hul på hjemmepasningslivet, da Danmark lukkede ned. Det betød farvel til legegrupper, biblioteksbesøg, gymnastik og legeaftaler. Vi klarer den, bevares. Og faktisk har jeg ikke den mindste grund til at klage min nød, derfor ærgrer jeg mig blot en smule.
Vi er raske, har hinanden og det går godt. Vejret er skønt det meste af tiden og Vilja er den hyggeligste corona-makker jeg kunne ønske mig.
Ingen tvivl om at der er stor forskel på hverdagen før og nu. Derfor tænkte jeg at give et indblik i vores liv her midt i krisetiden.

7.00-8.00
Vilja vågner og vi synger godmorgen sang og kommer i tøjet. Jeg husker ikke hvordan det opstod, men nu er det blevet en vane, at vi hver morgen synger sangen “Godmorgen, sol” (det er den med tisse på en tissemyre, hvis I kender den fra barndommen)

8.00-10.00
Vi spiser morgenmad og morgendanser.
Leger i spisestuen og kigger i bøger.
Når Vilja begynder at klø i øjnene gør jeg hende klar til formiddagslur i barnevognen.10.00-12.00
Vilja tager gerne et par timers lur (nogle gange 3(!)) i barnevognen og imens klarer jeg praktiske ting, hængepartier og holder mine skriv ved lige herinde.

12.00-14.30
Vilja putter gerne hos mig et godt stykke tid efter hun er vågnet, hvorefter hun får lov at lege lidt på gulvet i spisestuen, mens jeg gør hendes frokost klar.
Når hun har fået lidt at spise går vi gerne en tur eller leger på græsset i haven. I hvert fald noget der indebærer frisk luft. Det nyder vi begge godt af, især i disse dage hvor solen viser sig dagligt.
14.30-16.30
Igen sover Vilja gerne en lur på 2-3 timer.

16.30-19.00
Frisk og veludhvilet er hun klar til leg og i mellemtiden er D som regel kommet hjem. Derfor endnu større glæde ved at vågne. De leger typisk sammen mens jeg laver aftensmad klar. Vilja får sommetider lidt frugt og grønt, når der er pause i legen.
Når vi har spist går den ene af os med ind på Viljas værelse og leger indtil hun begynder at vise tegn på træthed. Den anden rydder op i og ordner køkkenet, smører måske en madpakke.
Når øjenene klør gør vi Vilja klar til natten og putter hende derefter på sit værelse.Og sådan tager den ene dag så den anden. Vi mødes sommetider med en veninde eller lignende og går tur sammen eller drikker kaffe udendørs med naboer og genboer. Men vi har mere eller mindre afskåret os fra kontakten til andre. Og prøver på – og øver os stadig i, bare at være “os”.

Alle ovenstående tidspunkter er selvfølgelig blot for at give et indblik, det varierer naturligvis fra dag til dag. Men giver et overordnet billede.

Hvordan hænger jeres hverdag sammen og hvad holder jer oppe for tiden?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykkelig i krisetid