Syg for første gang

Ambitiøse sommerferieplaner

Til sommer har vi lavet sommerferieplaner med et vennepar, som vi efterhånden har en del gode minder med. Her tæller f.eks. nytårsaften, kanotur, grillaftner, klovneløb og utallige gode snakker over kaffe med mælk. De er skønt selskab.
Planen denne sommer er en vandretur i Sverige. Fire voksne og fire-fem-seks børn. Det afhænger af teenagedeltagelsen på venners side. Nu må vi se hvor mange der kan trækkes med.

Forrige sommer var vi på kanotur i Sverige. Det var faktisk to dage inden den tur, at jeg fandt ud af, at der var flyttet nogen ind i min mave. Det kan du læse om her.
Det var en fantastisk tur og da vi kom hjem derfra, vidste vi alle sammen, at vi var nødt til at tage på eventyr sammen igen før eller siden.
Vi sprang lige over i sommers, da vi havde en lille 4 måneder gammel Vilja, og ikke helt synes dét, oveni flytning også gav overskud til spændende eventyr.
Men nu er det blevet tid! I uge 8 skal vi mødes og snakke planlægning samt forventningsafstemme, brainstorme og finde frem til en fælles præmis for den kommende sommers tur. Ikke nok med at der er nogle børn at tænke på, så er der også en del logistik o.lign. der skal falde på plads, samtidig med at vi skal finde ud af hvor langt vi skal gå, hvilket terræn vi vil gå i, hvordan vi vil overnatte og hvad vi gør med forplejning.
Puha, når jeg sådan får listet det op, kan jeg godt se at det vidst er meget godt, vi allerede begynder så småt på planlægningen nu.

Det bliver spændende at skulle have Vilja med på sådan en tur – og selvom hun i fremtiden ikke kan huske noget af turen, er jeg glad ved tanken om at introducere hende for denne slags oplevelser. Noget jeg håber vi kan blive ved med mange år fremover.
Jeg tror på at naturen kan give os noget helt særligt – og vi kan jo mærke det på os selv; sådan en tur fylder en op med god energi, mod på mere og tonsvis af helt særlige minder. Den ro vi oplevede, sidst vi var på tur sammen, kunne bare noget. Vi havde ikke telefoner eller ure at lade os styre af. Vi fulgte vores instinkter, maver, lyst (og det kort vi havde fra kanoudlejningen). Men det var  befriende ikke at skulle spise aftensmad fordi klokken var seks, eller tænkte på, hvornår klokken mon skulle slå tolv, så vi kunne få frokost. Tiden var ikke vigtig – vi spiste når vi blev sultne, sov når vi var trætte og stod op med solen og fuglene om morgenen.

Sådan en oplevelsesrig ferie, hvor man er sammen (og ikke rigtig kan blive fri for hinanden) glæder jeg mig til! Og så tænker jeg også tit på, hvor skønt mine søskende og mig havde synes den slags var, da vi var børn. Det ville jeg ønske vi havde praktiseret noget mere derhjemme. Dermed er det også blevet noget jeg har taget på mig, ift. at skulle med min egen familie.

Som opvarmning til sommerferien har vi talt om at tage en weekendovernatning ved en shelter/lejrplads et sted i nærheden af hvor vi bor. Så kan vi rigtig komme i stemning, øve os på bål, trangia og måske telte – EJ det bliver fedt!

Hvis der er nogen på linjen med erfaringer fra vandreture i Sverige (med børn) så giv endelig lyd!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syg for første gang