Lidt om at amme uden at elske det

Syg for første gang

Torsdag morgen da Vilja er stået op, vil hun ikke andet end at hænge på mig.
Hver gang jeg forsøger at plante hende ved yndlingslegetøjet, skriger hun op i vilden sky.
Hun vil ikke spise. Ikke drikke. Og så er hun brændende varm på hovedet, bemærker jeg, da hun lægger det ind til mit, når hun sidder på min arm.

Da jeg skifter hende en times tid senere, tager jeg for første gang hendes temperatur – bare lige for at kunne udelukke feber. Men no wonder at hun brokkede sig; den lille stakkel har knap 39 i feber og er selvfølgelig ved siden af sig selv.
Efter amning og mere hængen-på-armen lægger jeg hende til at sove lur i barnevognen og hun falder heldigvis til ro.
I løbet af dagen og op ad aftenen bliver temperaturen blot ved med at stige og når inden sengetid op på 39,7. Vilja er klattet, pjevset og kogende. Hun får derfor også flydende panodil, som hun sluger uden problemer… og da hun først har fundet ro er faldet i søvn til natten, sover hun da også helt til næste morgen, med kun én opvågning.
Desværre står vi bare op til samme tilstand om fredagen og må derfor droppe gymnastik og øvrige planer.

Sådan er det blevet ved til og med i går. Tid på armen har der været meget af, amninger har der været mange af og smil og grin har været minimalt sammenlignet med hvad vi er vant til.
I morges da Vilja var stået op, sagde D “Så, nu er Vilja vidst tilbage.” Hun både grinede af ingenting, smilede af alting og tonsede rundt i det højeste kravle-gear hun kender uden hæmninger. Hun var helt bestemt tilbage.

Efter sådanne dage med sygdom, sætter vi ekstra pris på, at barslen stadig er i gang og at vi til daglig har et velfungerende, raskt barn.
For der er ikke noget man ønsker højere, end muligheden for at tage smerte og utilpashed fra de små, når de har det skidt. Og det er jo “bare” hverdag for nogle.

Nu kan vi krydse sygdom af på listen over Viljas første leveår, og lad der bare gå lang tid, før vi skal tænke på den slags igen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt om at amme uden at elske det