Jul som sammenbragt familie

Vintertid

Det er blevet vinter. Og dermed også december. Den måned vi år efter år taler om som hektisk, stressende og fuld af aftaler. Det er egentlig utroligt at sådan en højtid som julen, lige præcis er det der “forbinder os”. Den får os til at tænke på- og have travlt med at få set hele familien, trods at der er 11 øvrige måneder også at gøre godt med. Mon ikke det hænger sammen med at december også er lig med nytår, som betyder at året går på held og vi får gjort op hvad det forgangne år har budt os og hvilke ønsker vi har for det kommende.

Det er blevet vinter med hvad der dertil hører. Levende lys i stagerne fra sen eftermiddag til aften, lyskæder, frostgrader og smukke morgener, varme drikke og diverse hjemmebag. Vinteren er altså også god. Men i år mere end nogensinde. Jeg kunne godt skrive noget klichéagtigt ala “der er noget helt særligt ved denne vinter, fordi det er den første jeg har som mor”… og det jeg egentlig vil skrive er da også derhen af.

Den her vinter er så meget bedre end mange af dem jeg kan huske, fordi jeg er på barsel.

Jeg sætter meget mere pris på de mindste ting; også dem der ikke har betydet noget for mig før. Jeg er sikker på at det er tiden. Den bliver ved med at være der, og vi har ikke rigtigt noget vi skal nå (eller, næsten ikke). Under alle omstændigheder foregår tingene i et andet tempo og det er vidunderligt. Sidste år var jeg presset til det yderste i denne måned, fordi december var den travleste måned på hele året, der hvor jeg arbejdede. Selv når jeg var hjemme havde jeg ikke fri og de rolige øjeblikke kunne tælles på en halv hånd.
D og jeg var ude at købe julegaver sammen d. 21. december og jeg skulle både arbejde det meste af den 23. og om formiddagen den 24… puha! Først i midten af januar var jeg faldet ned igen – og når jeg kigger tilbage på det nu, var det jo slet ikke hverken hyggeligt eller noget der gjorde mig glad.
Godt at vi alle bliver klogere.

Selvom juleaften nærmest banker på døren og der kun er et par dage til, så er det heldigvis vinter to måneder endnu. Og netop denne vinter har jeg sat mig for at ville…

… læse en ny bog og blive klogere
… bage endnu mere end jeg allerede har gjort
… gå en ekstra lang tur med vilja i barnevognen mindst én gang om ugen, suge gode energier til mig og nyde bare at være
… udvikle flere nye opskrifter og dele herinde
… blive rigtig god til det der med surdej

Ja dette og meget mere. Jeg kan godt lide at have gjort mig nogle overvejelser om hvad min (og Viljas) tid skal gå med – og have sat nogle små mål for mig selv. Det giver mening for mig.

God jul – og husk at nyd hinanden og det I gør.
Alt er nu.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul som sammenbragt familie