Hvor blev min lille baby af?

# Uge 16-20

Som jeg også har skrevet tidligere, sker der så meget på kort tid og hele tiden. Men denne gang jeg skal berette om din udvikling, må det være de fire uger med dine hidtil største bedrifter.

Du vender dig nu rundt fra ryg til mave, som om du aldrig har lavet andet. De første par dage, da du havde fundet ud af teknikken, endte du tit med at ligge ovenpå din arm. Det varede dog ikke længe, før du fandt en smartere måde og dermed ender med begge arme foran dig. Hver gang jeg lægger dig på gulvet for at lege, lægger jeg dig derfor på ryggen, for inden jeg får set mig om, har du vendt dig om. Hvor er det bare sejt at du kan det! Det er tilmed blevet sådan indenfor de sidste par dage, at du vender fra ryg til mave og videre til ryg igen, sådan at du egentlig “triller”.

Nogle dage efter at det var begyndt at køre for dig, med at trille rundt, fandt du dine fødder. Du lå pludselig med benene ud til siden og en storetå i hver hånd – dét så godt nok sjovt ud 🙂 Lige siden er det mere eller mindre det du gør, når vi tager sokkerne af dig og du ligger på ryggen. Rigtig festligt; særligt når vi forsøger at skifte dig hihi.
Der kommer fortsat flere lyde på dig og jeg synes det virker som om, at du sommetider gerne “vil snakke med”, når vi andre taler. Så bryder du ind i samtalen og giver den ellers gas med den ene lyd efter den anden. Andre gange ligger du og snakker til legetøjet eller noget du har fået øje på.

Jeg har dedikeret et helt indlæg til at du er begyndt at spise grød. Du gør det med stor velbehag og spiser mere og mere for hver dag der går.

Udover far og mig, så er det også meget tydeligt for andre mennesker der ser dig, at du vil have det hele med. Du er så opmærksom og nysgerrig på dine omgivelser. Du er god og mild og smiler over hele hovedet, samtidig med at du er ivrig, når du ser nye mennesker. Nogle gange bliver det for meget for mig, når fremmede vil hen og nusse dig på kinden og holde i din hånd; men jeg kan jo godt forstå at du er svær at stå for, når dit skønne smil fylder hele ansigtet.

I sidste uge fik du lov til at smage agurk for første gang i sådan en smart tygge-sutte-dims jeg har fået. Man kan putte ting i den og så kan du ligge og gumle på den, så du får saften/smagen ud af nogle små huller den har. Du var enormt nysgerrig på det, men ud fra dine ansigtsudtryk at dømme, var det ikke noget du nød. Alligevel blev du ved med at putte den i munden og gnaske videre – jeg tror du fandt det ret spændende med en ny smag. Nu grubler jeg over, hvad det næste du skal smage i den skal være.

Du griner når jeg griner. Det bliver derfor til en del falsk latter på sådan en dag, når det bare er os to – det er så sødt at jeg ikke kan lade være. Du griner også af og til, når man synger en sang du kan lide. Ja, selv det at spise kan du grine af nu. En udfordring for os begge ift. amningen, for du når sjældent mere end en tår, så smækker du et smørret smil på overfor mig, og ser fræk ud som inden anden kan se fræk ud. Det er både sødt og meget sjovt, og det tror jeg også du kan se og mærke på mig at jeg synes. Mit smil og en stille latter, sætter altid gang i mere aktivitet hos dig.

Nu sidder jeg her og reflekterer og gennemlæser. Det er en udfordring for mig ikke at bruge positive tillægsord i enhver sætning jeg skriver, men min glæde og stolthed over dig er svær at skjule og nedtone.
Du er bare så god. Jeg kan slet ikke få armene ned over, at jeg er din mor.
På mandag har vi kendt hinanden i fem måneder. Og sikke fem måneder. Du er det bedste og vigtigste der er sket for mig. Og far.
Jeg giver dig flere hundrede kys (sådan føles det) dagligt og når jeg kigger på dig, kan jeg ikke andet end smile.
Tak for dig, Vilja <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor blev min lille baby af?