Hvad moderskabet bringer med sig

# Uge 12-16

Endnu en måned er fløjet afsted med dig hos os.
Din udvikling er stadig fantastisk at følge (men mon den nogensinde stopper med at være det? 🙂 )

Du sover ikke længere i liften og har ikke gjort i 2-3 uger nu. Jeg var lidt spændt på “projektet”, men det var der slet ingen grund til. Du sov som var intet forandret, fra den første gang jeg puttede dig i barnevognen. Pludselig så du lille ud igen, men jeg kunne fornemme på dig, at det vidst var meget rart med lidt mere bevægelsesfrihed. Du tager stadig gode lure i løbet af dagen, og jeg synes efterhånden at vi har fået nogle gode rutiner.
Når du vågner om morgenen er du frisk i en time til halvanden, og derefter bliver du puttet til din formiddagslur. Den varer alt mellem 2 og 4 timer, og derefter er du så nogenlunde vågen lige så længe. Inden du bliver puttet næste gang, får du en tår mælk og så sover du til ud på eftermiddagen. Herefter er det lidt forskelligt om du tager en lille lur mere, eller er vågen indtil vi putter dig til natten.
Du viser din træthed ved at gnide i øjnene og sige en bestemt og meget monoton “neeeeeehhhh-lyd”. Det er så sødt. Om natten har du siden vi flyttede, sovet i tremmeseng for enden af vores seng. Også dette var jeg spændt på uden grund til bekymring. Fra første nat i huset, har du bare sovet igennem i den fine seng.

Du vejer nu 7,8 kg. og er 68,4 cm lang. Du er derfor netop vokset ud af str. 62 i det meste tøj.

Efter vi er flyttet i huset, får du al den tumletid du gider på gulvet (og det er en del), hvor du ligger og leger eller følger med i de ting jeg ordner. Derudover har vi mange god snakke i løbet af dagen, hvor du beretter om det ene og det andet. Ja, bare jeg vidste hvad det er du fortæller. Men det er nu hyggeligt uanset hvad – det føles lidt mindre skørt at gå rundt og snakke til dig hele dagen, når du nu også siger noget igen.
At ligge på maven er stadig et hit – og nu er du også begyndt at læse 😉 Den ene dag satte jeg en åben bog foran dig, mens du lå på maven, og det var åbenbart lige sagen, hvorfor jeg har gjort det jævnligt siden.
Endvidere møver du dig rundt, hvor end du ligger. Du når ikke at ligge på tæppet meget mere end 5 minutter, så har du vendt dig 90 grader eller mere.
Nå ja og så ELSKER du at stå op. De fleste af gangene, når man tager dig i hænderne fra liggende stilling, ender du med at komme op at stå. Der er ikke meget “sidden på skødet” længere – næ du vil op at stå. Det er så sjovt at se; du strækker bare benene som var det det nemmeste i hele verden. Jeg er så stolt af dig.

Når du ligger på ryggen er hænderne i munden stadig det helt store. Hvis altså ikke du har fundet noget legetøj at stoppe derind. Du er blevet så god til at holde og gribe fast i legetøjet omkring dig… og nu varer det ikke længe, før du også kan vende fra ryg til mave. Hver dag tror jeg den er der – for det er så tæt på!

I går lavede far en sjov lyd, som fik dig til at grine. Vi havde indtil da hørt dig “klukke” et par gange, men ikke meget mere end det. Han blev ved med den sjove lyd og du endte med at ligge og skraldgrine. Det er det sødeste og sjoveste jeg længe har hørt. Sådan blev du ved i ti minutters tid, indtil far til sidst gav op på at blive ved. Var han fortsat var du nok også.

De mange daglige smil varmer om hjertet og jeg elsker hverdagen med dig.
Hvad mon de næste uger bringer?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad moderskabet bringer med sig