En kærlig beslutning

Godmorgen

I skrivende stund har jeg en baby der ligger og bobler i liften (igen) og en skøn duft af rarbarbertærte i hele hytten.
Vi skal i mødregruppe om en lille time, hvorfor jeg har været i køkkenet og smække en kage sammen. Det har været en stille morgen med pludren, leg samt morgenmad med D, som skulle senere afsted i dag.
Fra min plads ved spisebordet sidder jeg og kigger ud på den blå himmel, som skyerne i al hast farer henover grundet vinden. Solen skinner og det ser ud til at blive en god dag.
Jeg har taget skjorte og et smil på og ser frem til en denne onsdag.

Som så mange andre gange, tager jeg hul på dagen med et smil – for det er uden lyv, måden at få en god dag på. Jeg tager mig selv i, at “huske på smilet”. Når jeg bare sidder, så husker jeg mig på at smile. Jeg smiler til Vilja (man kan ikke andet) og jeg smiler til mennesker jeg møder på min vej.
Det er i psykologien bevist, at man med et smil, kan overbevise sig selv om, at man er glad – og dermed blive det. Hvis vi smiler til hinanden, kan vi altså smitte hinanden til at smile til andre… og sådan kan vi sætte gang i den positive cirkel, der skaber gode dage og glade mennesker.

Ja ja, jeg ved godt at det hele snart er lidt for meget. Lyder lidt for godt. Men det er ikke noget jeg finder på; jeg har bl.a. læst bøgerne (som i øvrigt er på listen over mine yndlingsbøger) “At tænke hurtigt og langsomt” og “Smil dig glad”. Begge bøger fortæller og behandler viden om hvad smil kan og hvordan man kan “snyde” sin hjerne til forskellige ting. Noget jeg finder enormt interessant. Hvis du også er interesseret i hvordan vores hjernes systemer hænger sammen og hvad de kan, så kan jeg anbefale at læse disse bøger.

Nu vil jeg nuppe barnevognen og gå en lille smuttur, inden vi om en halv time pakker bilen og kører til mødregruppe.

God onsdag til jer!
Smil 🙂
(Nåede lige at fange dette diskrete smil fra Vilja, inden hun faldt i søvn i liften)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En kærlig beslutning