Tilbageblik på 2020

3 ting jeg gerne vil være bedre til som mor

De fleste dage synes jeg selv, at jeg er mor på den måde jeg gerne vil være det. Andre dage gad jeg godt “lave om på mig selv”, fordi jeg får drejet tankerne hen på, at de ting jeg gør og giver videre til Vilja ikke er gode.
Men der er heldigvis et overtal af de førstnævnte.

Dog tænker jeg, at de fleste af os, som mødre, kollegaer, kærester og så videre altid har et eller andet, vi godt gad at gøre anderledes eller bedre. Kender I det?
Her kommer derfor 3 ting, jeg gerne vil være bedre til som mor.1. At sige “pyt”. Jeg har med tiden udviklet mig til, på nogle områder, at være enormt perfektionistisk. Ikke en egenskab jeg altid er lige stolt over. Det betyder f.eks. at hvis jeg skærer brød og det krummer på gulvet, så samler jeg krummerne op. Jeg kan ikke bare lade dem ligge.
Det samme sker, hvis jeg ser en lille fnuller eller et hår på gulvet herhjemme; så er jeg nødt til at samle det op. I hvert fald inde i mit hovede.
Det betyder at Vilja sommetider gør det samme; peger på krummer på bordet og beder om en klud, siger “beskidt” hvis der ligger en fnuller på gulvet osv.
Jeg siger gerne “pyt med det” til Vilja, hvis hun peger på noget. For i det sekund, at hun gør mig opmærksom på det, kan jeg godt lade det være/vente. Men havde jeg selv set den samme fnuller før hende, havde jeg stensikkert samlet den op.
Jeg vil så gerne for hende, at hun med den slags, kan være liiiidt mere afslappet end jeg selv er. Derfor øver jeg mig i, at sige “pyt”.

2. At lave ingenting. Ja, det lyder fjollet… men jeg er så glad for planlægning og den slags, så at have en dag uden planer er en øvelse. Det betyder ikke, at vi hver dag har planer ud af huset, men når vi ikke har det, har jeg alligevel tænkt over, hvad vi så kan lave hjemme. F.eks. ved at forberede til en krea-aktivitet eller tænkt at vi skal bage boller, snacks til fryseren ell. lign.
For mig føles det godt, at vores hjemmeliv fungerer på den måde. Men samtidig gad jeg godt være bedre til at se hvilken leg Vilja sætter i gang af sig selv, eller hvad hun tager initiativ til, hvis jeg ikke tager “styringen”. Jeg ser hende allerede gøre det hver dag; men det er som regel stadig på dage hvor jeg også har fundet på noget.
Derfor vil jeg gerne øve mig i at tage flere (hele) dage, som de kommer.

3. At sætte pris på, at være den der “dur”. Siden Vilja for en måneds tid siden lærte at sige mor sådan rigtigt, I ved “moooo-aaar”, så er der visse ting, som kun jeg kan hjælpe med. I hvert fald hvis vi spørger Vilja. Før i tiden kunne vi godt i weekenden skiftes lidt (læs: jeg kunne sende D, hvis jeg allerede havde rendt mange gange) til at gå op til Vilja, når hun sagde noget om natten. I hverdagene er det altid mig – for jeg går trods alt hjemme med Vilja og D skal varetage et arbejde. Men nu hvor hun kan kalde direkte på mig, så bliver hun også frustreret og ked af det, hvis ikke det er mig, der kommer. Vi har prøvet nogle gange, at D går… men hun vågner mere op og kalder blot endnu højere på mig = ingen succes.
Det har bare gjort det til en større udfordring for mig – for der er altså tidspunkter, hvor jeg ville ønske, at jeg ikke var vigtig. At D (eller en anden) kunne alt det, Vilja kun synes jeg kan. Det vil jeg gerne væk fra at tænke.
Jeg bruger allerede enormt meget energi på at tænke over, hvor dejligt det er at hun kan udtrykke sit/sine behov, for at ting er på en bestemt måde. Som f.eks. at det er mor og ikke far, der hjælper hende videre i søvnen om natten. Derudover prøver jeg også at glædes over, at hun har brug for mig. Hun er lille i så kort tid; det kan jeg i øvrigt allerede skrive under på, for hvor er min baby, Vilja?

Hvad kunne du tænke dig, at blive bedre til?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbageblik på 2020