"Jeg er bange for, at du rører ved mig"

Mor på mange måder – ung mor

I dag er det mig en stor glæde at byde Cecilie velkommen her på bloggen. Hun tøvede ikke et sekund, da jeg spurgte om hun ville medvirke i et interview til bloggen, omhandlende det at være ung mor. Jeg håber I vil tage godt imod hende og forhåbentlig kan I også blive klogere. Cecilie fortæller ærligt om sit moderskab. Hun er så sej!

Vil du starte med at fortælle lidt om dig selv?
Mit navn er Cecilie. Jeg er 21 år gammel og har nu 2 børn. Villads på 2 år (3 år til marts) og Vega på 5 måneder.
Jeg bor i Hundested med min kæreste, som også er far til børnene. Vi købte hus heroppe i 2019. Lige pt er jeg på barsel. Når jeg ikke er på barsel, er jeg leder på McDonalds.
Hvornår blev du mor for første gang og hvordan reagerede din omgangskreds på graviditeten?
Jeg blev gravid som 17- årig, og havde på daværende tidspunkt kun været sammen med min kæreste i 4 måneder. Jeg var 18 år, da jeg fødte.
De fleste var enormt støttende og troede på, at jeg nok skulle klare det. Min egen familie ønskede det slet ikke. Jeg kommer fra et meget udsat hjem, så at jeg skulle være mor så tidligt, så ikke særlig godt ud på papirene.
Jeg husker tydeligt skuffelsen i deres øjne. De troede ærligt talt ikke på at jeg kunne klare det og blev faktisk enormt sure på mig. Nyheden over at jeg ventede nummer 2, gjorde dem heller ikke spor glade. 

Har reaktionerne fra dine omgivelser betydet noget for din måde at være mor på?
Det har betydet rigtig meget. Da jeg fødte min søn, skulle alle se hvor god en mor jeg var. Alle skulle se, at selvom jeg var ung, så var jeg en god mor. Jeg trænede så hårdt med min søn, fordi han bare ikke skulle være bagud i noget som helst. Han sad selv da han var 5 1/2 måned. Han kravlede da han var et halvt år og gik da han var 11 måneder. Jeg var også meget aktiv på de sociale medier, fordi jeg var så stolt af at vise ham frem. Stolt af alt det han kunne. Hvilke fordomme (hvis nogle) møder du oftest?
Folk forventer næsten at når man er ung mor, så går man fra faren. Min kæreste og jeg har snart været sammen i 4 år.
Udover det så siger folk at man “mister” sin ungdom. Men jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke mistede noget. Jeg har set og oplevet det jeg skulle. Både godt og ondt. 

Hvordan ser dit liv ud nu og hvilke fordele har det haft for dig at blive mor tidligt?
Mit liv er blevet forbedret på alle punkter. Før jeg fik børn døjede jeg både med angst og depression. Min opvækst var rigtig hård. Min far var alkoholiker, og der var en masse vold i hjemme. Jeg så ikke rigtig nogen mening med mit liv.
Men det gør jeg nu! Meningen med livet er at give det videre. Jeg har fundet mig selv, og fundet ud af hvem jeg gerne vil være. Jeg vil være den bedste mor for mine børn. De skal aldrig opleve det som jeg har oplevet.
Det har kun haft fordele at blive mor tidligt. At jeg har fået dem tidligt, betyder bare at jeg får lov til at elske dem lidt længere. 
Hvad synes du har været det mest udfordrende ved at blive mor?
De søvnløse nætter. Villads havde kolik, så vi var meget vågne. Det var nok det hårdeste. Derudover er jeg generelt meget følsom. Og hvis der er er noget jeg ikke kan klare, er det når mine børn er kede af det. Det gør så ondt indeni. 

Hvad har været det største?
At se dem vokse op og blive deres egne små personligheder. At vide at man selv har skabt det lille perfekte menneske.

Hvis du kunne fortælle noget til førstegangsgravide Cecilie, hvad skulle det så være? (Noget du ville ønske du kunne gå tilbage i tiden og fortælle dig selv)
At jeg skulle lade være med at tænke så meget over, hvad andre tænkte om mig. For det var i realiteten ligegyldigt. Det eneste der betød noget, var hvordan jeg havde det. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Jeg er bange for, at du rører ved mig"