Opskrift på de lækreste madmuffins

I går bagte jeg madmuffins sammen med Vilja. De er lige tilpas svampede og luftige – og med en perfekt størrelse til en lille børnehånd. De kan selvfølgelig også spises af voksne. Hvis Vilja gik i institution er det klart en ting jeg kunne finde på at give hende med i madpakken. Det er en god måde at få både fuldkorn, grønt og protein på, og fra et børneperspektiv nok på en lidt sjovere måde også.
Hermed opskriften, hvis I skulle få lyst til noget frokostvariation eller sunde snacks til fryseren. De er oplagte som et mellemmåltid for både børn og voksne!
Jeg har intentioner om, at de skal med i madkurven, når vi skal på skovtur her i påsken, mums.
Ca. 25 stk.
- 1 dl mælk
- 250 g grahams- eller fuldkornshvedemel
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 8 æg
- 3/4 broccolihoved inkl. stokken
- 2 løg
- 1 pk. skinkestrimler
- 200 g revet ost
Hak løgene fint og skær broccolien i små buketter. Stokkene skæres i små tern, så de også kan bruges. Svits efterfølgende i lidt olie og lad det køle af.
Bland de øvrige ingredienser sammen og rør godt i enten røremaskine eller med håndmixer.
Bland til sidst fyldet i og hæld dejen i muffinsforme.
Jeg bagte mine i ca. 22 min., ved 180 grader, men kig på dem – når de er gyldne og faste er de færdige!
Ingen kommentarer endnu