# 12 måneder

1 års fødselsdag i covid-land

I går fejrede vi 1 års fødselsdag for Vilja. Grundet corona-tilstande blev det en lidt anden fødselsdag end vi havde regnet med.
D var på job som normalt, så mig og Vilja hyggede os i løbet af dagen. Ja, ganske som vi plejer faktisk. Da vi stod op havde D sat flag frem på spisebordet og Vilja var meget interesseret i det da vi kom ovenpå.
Efter lidt tumleri og morgenmad pakkede jeg hende i barnevognen og gik en tur i det skønne fødselsdagsvejr, som hun havde sørget for. Det var helt som for et år siden. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg lå og ventede på at skulle bedøves til kejsersnit, mens jeg kiggede ud af vinduerne, hvor den smukkeste forårssol sendte sine stråler ind på os. De minutter inden Vilja skulle komme til verden var magiske på sin helt egen måde – og de minutters stemning ramte mig på min gåtur, så jeg blev helt rørt.
Vilja sov, og der gik jeg så med våde øjne og tænkte på, hvor heldig jeg er. 1 år som mor.

Hjemme igen gik jeg i gang med at bage blåbærcupcakes, så der var den skønneste nybagt-kage-duft, da Vilja var færdig med sin lur. Hun vågnede og var klar til lidt sen frokost og hjalp mig efterfølgende med at pynte kagerne med citronfrosting (hun sad på køkkenbordet og kiggede på).
Dagen forinden havde vi fået en pakke med posten fra Viljas yndlings ikke-oldemor, men den bedste af dem alle. Det er egentlig min mors moster, så jeg ved ikke hvad man kalder hendes relation til Vilja? Jeg kalder den fantastisk, for vi ser hende jævnligt og hun er så skøn at have som en del af Viljas opvækst og er oprigtigt interesseret i hende og os. Ja, hun er vel sådan som jeg kunne ønske mig at Viljas oldemor ville være; hende ser vi ikke rigtigt.
Nå, men hun havde altså været så sød at sende sin pakke til Vilja, når nu vi måtte aflyse hendes fødselsdag i weekenden. Og da kagerne var færdige, fik hun lov til at pakke op.
Jeg lagde den på gulvet foran hende, og hun gik naturligvis hurtigt ombord i papiret og ville smage på det. Det var i første omgang mest indpakningen og ikke indholdet der var spændende.
Lige indtil vi fik pakket helt ud. For i pakken var der bl.a. nogle skønne rasleæg i træ og Vilja elsker ting der kan rasle. Med et æg i hver hånd, kunne hun slet ikke sidde stille og begejstringen var stor.

Da D kom hjem var det tid til kaffe og kage; noget D især havde set frem til – at Vilja skulle have en kage for første gang. Vi er ikke firkantede, men som udgangspunkt får Vilja ikke sukker- og sukkerholdige madvarer før om et år eller to (tidspunkt har vi ikke taget helt stilling til, vi ved bare at det ikke skal være endnu).
Så længe vi kan tilbyde hende noget alternativt, hvis vi f.eks. får et stykke kage, så kan hun i stedet blive tilbudt frugt eller grønt, så vil vi gøre det. Vi må se om det holder, eller vi skulle skifte mening. Men indtil videre er det vores udgangspunkt. Men når man har fødselsdag skal man have kage.
Desuden var vores søde naboer også kommet med en gave – så hun fik sørme lov til at pakke op igen. Kæmpe hit fordi gaven lå i en papkasse, åh de små glæder.

Efter kaffe og kage legede Vilja og D imens jeg kunne forberede aftensmaden.
Og da den var spist, var Vilja mere end putteklar.

I nattøjet kom hun og faldt hurtigt i søvn.
Vi sluttede dagen af med en sludder over en drink, for sådan et år som forældre skulle altså fejres.

Når corona er fortid, satser vi på at samle dem vi oprindeligt havde inviteret til at fejre Vilja og så gøre en hyggelig dag ud af det der. Og ellers har vi heldigvis chancen for at fejre hende igen til næste år – forhåbentlig under andre omstændigheder. Så må vi starte traditionerne til den tid og glæde os over at hun også forstår mere af hvad der sker.
Trods covid og ændrede omstændigheder havde vi en dejlig dag. Det vigtigste var at vi tre kunne være samlet. Vilja, D og mig. Så er alt det andet “bare” ekstra skønt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

# 12 måneder