Når bekendtskaber bliver venskaber

Tænk på mig

Kender I det der med, at bestemte sange minder én om noget særligt. En begivenhed, en person, en stemning eller lignende?
Jeg har f.eks. en “da vi kørte hjem fra hospitalet med Vilja-sang” en “da D og mig hørte musik for første gang sammen-sang”, “den sidste cykeltur inden jeg skulle flytte til USA-sang” og sådan er der så et par gode håndfulde. Jeg vil skåne jer for den længere opremsning heraf.
Forleden da jeg kørte i bil med Vilja dukkede min “den hørte vi meget efter min far var gået bort-sang” op. Sådan helt ud af det blå og på den radiokanal, som bilens radio tilfældigvis var tunet ind på. Det er Sanne Salomonsens “Tænk på mig”; en sang jeg tydeligt husker min mor spillede meget i tiden efter hun blev alene med min bror og mig. Og jeg tror vidst nok, at hun lod cd’en bo i bilen, for det var oftest når vi var ude at køre, at den spillede.

“Tænk på mig når du alene
Tænk på al den kærlighed i mig
jeg gemmer til dig”

Jeg faldt lige tilbage i den stemning der spredte sig i bilen der forleden. Jeg husker at kigge på Vilja, smile stort og blive overvældet af en følelse af taknemmelighed.
Der er noget særligt og fint over situationer som denne. Midt i hverdag og hvad der kan virke som ligegyldige tanker, kan man blive mindet om noget så specielt.

Desuden har jeg en ide om, at det med at sange repræsenterer et minde, er reelt på en anden måde end den slags “halve” minder, hvor man synes at huske noget, men også er blevet fortalt om det samme… i de tilfælde er det svært at skelne mellem hvad man husker, og hvad man tror man husker.
Men at fremkalde minder gennem en sang kan vel umuligt være noget andre har del i. Derfor bliver minderne af en helt anden karakter – i hvert fald i mit hovede.

Har I nogle sange der bringer minder eller specifikke situationer frem i jer, når I hører dem?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når bekendtskaber bliver venskaber