At vælge livet "på landet" til

Barselsupdate

Den er god nok, tiden flyver afsted. Særligt på barsel.

Vilja og jeg trives heldigvis godt i hinandens selskab, og mens hun sover sine dage væk, så får jeg set en masse veninder og drukket en masse kaffe. Jeg har lige fra starten været glad for og god til (hvis jeg selv skal sige det) at komme ud og omkring med Vilja.
Særligt grundet vores nuværende boligsituation, kan jeg godt blive en lille smule skør af, at rende rundt om og kun snakke med mig selv det meste af dagen, så vores dage spenderes ofte andre steder. Ude på besøg, på kaffebar, gåture, og selvfølgelig også lidt besøg herhjemme. Jeg nyder virkelig min barsel.
Og nå ja, så går vi ugentligt i mødregruppe.
Inden jeg fødte havde jeg en masse forestillinger og tanker om “det-der-mødregruppe”. Jeg var meget spændt på, hvordan det ville gå at skabe relationer til fem fremmede mødre. For som udgangspunkt har man jo ikke andet til fælles, end at man har fået en baby nogenlunde indenfor samme måned plus/minus. Det er længe siden at jeg er blevet “placeret” i et fællesskab af andre. Godt nok sagde jeg selv ja til det, da sundhedsplejersken spurgte om jeg var interesseret, og egentlig også uden de store overvejelser. Af sind er jeg typen der springer ud i tingene og tager det som det kommer. Herre Gud, det værste der kunne ske, var at jeg efter et par gange ville fortælle de andre, at jeg ikke synes det fungerede for mig at være med i gruppen.
Det blev naturligvis ikke nødvendigt – jeg synes faktisk at vi alle seks har været gode til at få det til at køre og fungere for alle parter. Vi skiftes til at komme hos hinanden og mødes som udgangspunkt hver onsdag omkring kl. 10. (Jeg har af praktiske årsager ikke været vært endnu, men glæder mig meget til også at kunne invitere på besøg)
Så jeg kan vel bare konkludere, at det at have en baby til fælles, rent faktisk er nok til at skabe nye relationer. For hvis ikke der er andet at snakke om, kan man altid snakke om babyerne.
Sådan gik det da også typisk de første par gange vi mødtes, men med tiden åbner vi hver især mere op og jeg synes efterhånden vi er kommet rigtig godt ind på hinanden. Nu glæder jeg mig bare til, at det også bliver “for babyernes skyld” og ikke kun os mødre, at vi mødes. Det bliver så hyggeligt, når de også kan få lidt glæde af hinanden, pludre sammen og med tiden lege.

Det varer ikke længe før min barsel også bliver lidt mere praktisk – vi flytter som bekendt om en uges tid. Så kan jeg hygge mig med at indrette, pakke ud og komme godt på plads i huset. De nye omgivelser og alle de kvadratmeter vi har i vente, vil formentlig også gøre det lidt mere interessant at være hjemme. Det har jeg i hvert fald en ide om.

Og ja, selvom jeg i hvert fald har godt syv måneders barsel endnu, så skal det da nok nå vejs ende, før jeg får set mig om.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At vælge livet "på landet" til