Da Vilja kom til verden

At stoppe mens legen er god

Når noget går godt, kan man hurtig blive forfalden til at tage munden for fuld. Det er dog sjældent noget jeg tænker over netop i situationen… det er som regel først bagefter at man (jeg) kan kigge tilbage og gøre klog på mig selv.

I midten af maj var vi på camping i en hel weekend. Min mor og hendes mand har en campingvogn, som står fast på en campingplads nede ved Næstved; og nu var det på tide at kigge forbi hos dem. D’s søn er endvidere kæmpe fan, af at være på besøg, så vi valgte selvfølgelig en weekend, hvor han var hos os.
Vi tog afsted over middag om fredagen, da det var helligdag. På forhånd havde vi aftalt at vi ville tage én overnatning, og så om lørdagen vurdere om vi ville tage en mere. Dette for at tage hensyn til Vilja, som vi selvfølgelig ikke havde nogen idé om, hvordan ville klare at være et andet sted så længe og endda også med overnatning.
Fredagen forløb fint – vi fik gået en tur, spist sen frokost og sludret en masse. Vilja var frisk og på, når hun var vågen og sov fint igennem dagen. Ved aftentid havde hun en anelse svært ved at finde ro, men uden at hun overhovedet brokkede sig. Hun sad derfor i vikle hos mig i 2-3 timer og fik taget en god lur her.
I løbet af natten vågnede hun en enkelt gang for at få mad og sov fint videre herefter. Vi (Vilja og mig) var så heldige at vi havde fået lov til at sove i forteltet til campingvognen, da min mor og hendes mand har en sovesofa her. For tryghedens skyld blev Vilja dog puttet i liften fra barnevognen, som hun jo også kendte hjemmefra. Og så stod hun ellers ved siden af mig på sofaen og snorkede.
Lørdag morgen vågnede jeg ved halv otte tiden, af at hun lå og pludrede ved siden af mig. Det er altså en af de hyggeligste måder at blive vækket på.

Lørdagen gik med en tur til pandekagehuset ved Enø, tur til poolen, afslapning og spil. Igen tog Vilja nogle gode lure i løbet af dagen og var veltilpas som ellers. Vi besluttede derfor at endnu en nat ingen sag ville være. Til stor glæde for D’s søn især.
Ligesom aftenen forinden blev hun urolig og kunne ikke finde ro, før hun blev puttet til natten. Uden opvågninger sov hun helt til kl. syv næste morgen og var igen en glad baby.
Vi pakkede så småt sammen efter morgenmaden og over middag satte vi kursen hjemad.

Hjemme igen talte vi om, at selvom Vilja havde klaret weekenden eminent, havde det måske også været fint at nøjes med den ene overnatning. Fra vi forlod campingpladsen og de næste 24 timer, var hun mere eller mindre “slået ud”; forstået på den måde, at hun kun var vågen ganske få gange og udelukkende for at få mad. Den lille stakkel var nok blevet fyldt godt op af indtryk osv.
Vi har altså erfaret, at vi (måske) lidt for hurtigt kunne finde på at sige ja til noget, fordi vi synes det går godt. Selvfølgelig kan en hel weekend være i overkanten for en 2 måneder gammel baby.
Og det er bestemt ikke fordi vi fra nu af er de overbeskyttende forældre, der ikke laver aftaler flere dage i træk, eller er nervøse for at tage Vilja med nogle steder hen.

Vi har bare aftalt, at vi skal huske hinanden på, at selvom hun ikke siger fra “nu og her”, så må vi forsøge at huske på, at tingene også kan blive for meget for hende. Ligeså vel som vi naturligt kender det fra os selv – vi har også brug for en pause og for at falde ned, hvis vi har kørt i et højt gear med mange planer flere dage i træk.
Heldigvis har vi fortsat en baby, der ved mange indtryk reagerer ved at sove mere og længe. Men det kan jo også skifte. Før vi får set os om, vil hun måske reagere med gråd; og så er det jo meget godt, at vi allerede der har reflekteret over vores forholdsregler. Derfor vil vi fremover huske at stoppe mens legen er god, så godt som det nu er muligt. For som jeg også har skrevet om her tidligere, vil vi som udgangspunkt gerne kunne de samme ting, som vi kunne inden vi blev til en lille familie.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Da Vilja kom til verden