Status på graviditeten so far

2 måneder til termin og en baby tjekliste

Puuuha, med to måneder til termin, bruger jeg (eller mit hovede) efterhånden en del energi på at tænke på alt det baby-hejs der skal være styr på, når mini melder sin ankomst. Eller “alt det” er måske så meget sagt. Det er jo hvad man gør det til, og vi prøver virkelig at holde tingene på et minimum, sammenlignet med de mange lister der er at finde på nettet. Hvis man kigger på disse, kan man nemlig hverken klare sig uden en babynest, en skråstol, en højstol med indsats, et svøb, en vikle, en … jeg kunne blive ved.
Ja, ved I hvad – man endda kan få en babyalarm med kamera i?! WHAAAT? Er det kun mig der synes at det er for meget af det gode?
Og når nu vi er ved ting, jeg har været mere eller mindre i choktilstand over, så vil jeg lige nævne madrasser. Når man køber barnevogn og lift følger der en “madras” med svarende til en rullemadras. Altså den der tynde ‘fittelihut’ man normalt lægger ovenpå madrassen, for at beskytte den. Det betyder at man allerede fra starten, efter at have erhvervet sig en af de dyreste baby-ting, som jeg vil mene barnevognen er, OGSÅ er nødt til at købe en ekstra (eller bare rigtig) madras til denne. Hvem pokker har fundet på det? De kunne ligeså godt sælge barnevogne uden den rullemadras-lignende-ting og så spare produktionen af dem. For jeg tvivler på, at nogle forældre har lyst til at lægge deres børn til at sove på denne.

Nå, brok til side. Uanset om ovenstående er ting man kan klare sig uden eller ej, så har vi ikke købt noget af ovenstående. (Madrasserne er ikke talt med her)
D og jeg er af den overbevisning, at vi jo altid kan erhverve os tingene, hvis behovet opstår. Derfor har vi som udgangspunkt kun indkøbt hvad vi mener er “need to” og ikke “nice to have”. Det kan måske lyde som om, at jeg forsøger at hellige mig selv en smule, det er ikke tilfældet. I en beboelsesvogn på 23 kvadratmeter, har vi bare været nødt til at sande, at den praktiske tænkning er vigtig. Og fair nok, alle forældre (og babyer) har også forskellige behov.
Til inspiration (jeg ved selv hvor meget man googler) er her vores liste af snart indkøbte ting. Noget af det er nemlig ikke købt endnu, men står på vores liste med ting vi liiiige skal have fikset.

  • Barnevogn og lift
  • Seng til baby + sengerand
  • Madrasser, babydyne og sengetøj
  • Badekar med babyindsats
  • Puslepude
  • Tøj
  • Stofbleer
  • Autostol
  • Termometer
  • Bleer og babyplejetilbehør

Har jeg glemt noget vigtigt? I så fald vil jeg meget gerne vide det 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på graviditeten so far